РЕЦЕПТИ с ЧЕРНА РЯПА при кашлица, бронхит, болно гърло, стави, черен дроб, камъни в жлъчката и болни бъбреци, високо кръвно, подагра, зъбобол, цистит, диабет, кърмене, язва, гастрит, колит, алергия, хипер активна щетовидна жлеза

В миналото полезната ряпа е била считана за храна, с която се хранят единствено бедните. Но след като лечебните й свойства били открити, достъпната храна бързо намерила място и на трапезата на аристократите

Правилната рецепта за черна ряпа с мед

Черна ряпа с мед е възможно най-доброто средство, което народната медицина предлага при кашлица и настинка. Ако си приготвите този лек още при първите признаци на настинка, ще се разминете с лекарствата.

Черна ряпа – лек при кашлица.

За целта е необходимо да си набавите една черна ряпа. Измийте я. Поставете я в купичка. Отрежете капачето й. След това издълбайте вътрешността й. Идеята е да се получи дълбоко кладенче, в което се поставят две или три лъжици мед.

Не изхвърляйте вътрешността. Хапнете я! Тя ще помогне на тялото Ви да се справи по-лесно с настинката.

Похлупете ряпата. Може отгоре да поставите изрязаното вече капаче или малка чинийка. На сутринта ще установите, че ряпата е образувала сироп в кладенчето. Именно в него се съдържат всички ценни вещества. На ден приемайте по няколко лъжици от този сироп и много бързо ще забравите за кашлицата.

За пиене: Черна ряпа, напълнена със захар

За пиене се използва и сока от черна ряпа, напълнена със захар. Този лек се препоръчва дори и за лечение на малки деца. Отсъствието на мед го прави подходящ за пациентите с алергия към пчелния продукт.

Ряпата се подготвя по същия начин, както в по-горната рецепта. С тази разлика, че почти догоре се пълни с пудра захар. Само след няколко часа кладенчето ще е пълно със сок. На детето се дава неколкократно по лъжичка.

Пиене на сок от черна ряпа против всякакви бактерии

Сокът от черна ряпа е надеждно средство за справяне с всякакви бактерии. За да го приготвите е необходимо да настържете на ренде една предварително изчистена ряпа. Не премахвайте кората й. Настържете заедно с нея.

Рендосаната маса изстискайте през тензух. Готовият сок прехвърлете в емайлирана тенджера с капак. Към течността добавете същото количество мед. Разбъркайте добре. Ежедневно се придържайте към следната схема за прием 4х1 лъжица.

Масата, която остава след извличането на сока, не изхвърляйте. С нея се правят компреси в областта под лопатките. Тези компреси са ефективни при бронхит, болки и схващания в гърба. Времето за престой с тях е около 15 минути.

При кашлица, бронхит и болно гърло

При кашлица, бронхит и болно гърло ежедневно приемайте по 50 мл сок от ряпа. Още по-добре е  да го комбинирате с мед, който усилва противовъзпалителните свойства на кореноплода.

За отделянето на натрупания секрет и облекчаване дразненето в гърлото помага и чай от ряпа.

Две супени лъжици от кореноплода в настъргано състояние добавете към чаша вода. Варете четвърт час. Прецедете и приемайте по една четвърт чашка 4 пъти на ден. Може да приемете цялото количество наведнъж, преди сън.

При болки в ставите

При болки в ставите опитайте с лапи от свежа настъргана ряпа. Те се прилагат върху болното място. С лапата се стои най-малко четвърт час.

Ефективно средство за облекчаване на болки в ставите е и лапата със сварена ряпа. Тя се смесва с овесено брашно до получаване на кашичка. С тази смес се правят компреси. Нанася се върху марля, която се прикрепва към болното място. Задръжте я, докато усещате топлина.

Не забравяйте, че трябва да помогнете на болните стави и отвътре. Редовно консумирайте ряпа, заради изобилието от вещества в нея, които повлияват благоприятно на ставния апарат.

За успокояване на болката при ревматоиден артрит опитайте с вътрешен прием на сок от черна ряпа.

За черен дроб. Приготвяне на еликсир

Ряпата е чудесно средство за очистване на черния дроб. Тя извежда всички токсини от тялото и оптимизира дейността на важни органи и системи, сред които е и нашият черен дроб.

Предлагаме рецепта за чуден еликсир, която гарантира ефективно пречистване. За да приготвите лековитата смес се нуждаете от три черни репи и 400 гр мед. Ряпата, измита предварително, но необелена, се настъргва. Към масата се прибавя меда. Оставя се в хладилника за няколко часа.

След това сместа се прецежда през тензух. Крайният продукт се прехвърля в тъмно шише. От него се приемат по две лъжици по два или три пъти на ден. Приемите се осъществяват между отделните хранения.

За жлъчка, прочистване + камъни в жлъчката

Горният лек е идеално средство и за стимулиране на жлъчната дейност, както и за прочистване при камъни в жлъчката. Може да опитате и следния лек, които гарантира не по-малко ефективно прочистване.

За него е необходимо да смесите в равни дози сок от лимон, черна ряпа и зехтин. В продължение на един-два месеца се приема от това лекарство по лъжица на празен стомах.

Друг вариант е смесването на равни количества сок от черна ряпа и лимон. Дозировката и начинът на прием съвпадат с тези от горната рецепта.

При високо кръвно

Вкусна салата може да приготвите от бяла, черна и червена ряпа.

Ряпата е един от най-големите врагове на високото кръвно. Тя балансира нивата на натрий и калий, което е изключително важно за овладяване на кръвното. Достатъчно е на ден да се приемат по няколко лъжици сок от ряпа, за да се справите с хипертонията.

Може да опитате и с чай от листата на ряпата. Рецептата за него вече представихме по-горе. Необходимото количество за прием от него е по чаша на ден. То се разпределя в няколко приема между отделните хранения. Или се приема наведнъж след вечеря.

За бъбреци

Черната ряпа е прекрасно средство за разбиване и последващо изхвърляне на камъните от бъбреците. За да им помогнете да стимулират дейността си и да се пречистят опитайте лек, приготвен от мед, сок от червено цвекло, черна ряпа и водка.

Изброените компоненти се влагат в равни количества. Това лекарство се оставя да престои три дни на стайна температура, преди да се пристъпи към неговия прием.

От лека приемайте по лъжичка преди да се нахраните. Тази процедура изпълнявайте преди всяко хранене.

При подагра

При подагра опитайте компреси с ряпа. За целта трябва първо да я сварите и след това да я пасирате на кашичка. С нея се правят компреси. Стои се няколко часа. Същият лек може да прилагате и при ревматизъм.

За пациентите с подагра е важно да консумират и ряпа, която предпазва от отлагането на кристалчета солна киселина по костите.

При зъбобол

Сокът от черна ряпа е средство за облекчаване на зъбобол. Използвайте го за гаргара. За жабурене в случая се използва и настойка с листа от ряпа, чиято рецепта представихме по-горе.

При цистит

При цистит отново може да разчитате на полезната ряпа. Достатъчно е по веднъж на де да приемате по лъжица преварен сок от черна ряпа. Този лек бързо ще Ви избави от възпалението. Той пречиства идеално пикочните пътища.

При диабет

Ряпата като цяло е незаменима храна за болните от диабет. На тях източната медицина препоръчва и още един ефективен лек. За него се използва ряпа дайкон, която не е узряла добре, т.е. все още е зелена. Необходимото количество от кореноплода е три килограма. Настъргва се. Залива се с половин литър водка. Кисне се 40 дни. През този период се съхранява в стъклен буркан и задължително на тъмно.

След този период течността се прецежда. От нея се приемат по 20-30 мл, четирикратно. Курсът трае десет дни. Почива се още толкова. След това се повтаря отново.

При бременност и кърмене

Ряпата е сред храните, препоръчвани за консумация по време на бременност. Причината за тази препоръка е много проста – кореноплодът съдържа куп ценни вещества, важни за бременната и плода в утробата й.

По време на кърмене също е добре да се консумира ряпа. Източните лечители твърдят, че тя не само подобрява качеството на майчиното мляко, но и увеличава неговото количество.

При язва и гастрит, за отстраняване на газове

При язва и гастрит ряпата може да се окаже неподходяща храна. На лютия й вкус се приписват дразнещи свойства. Според някои източници това е силно преувеличено и алтернативата за тези пациенти (разбира се без острите форми на язва и гастрит) е да консумират ряпата варена. Или да се спрат на бяла ряпа, която е по-сладникава на вкус.

Относно газовете становищата отново са противоречиви. Някои източници са на мнение, че кореноплодът трябва да се консумира единствено след термична обработка, особено от пациентите, предразположени към метеоризъм.

Други твърдят, че черната ряпа пречиства червата и не позволява задържането на газове.

При колит и ентероколит

При колит и ентероколит консумацията на ряпа също е нежелателна.

Като афродизиак

Източната медицина препоръчва семенца от ряпа като афродизиак. Количеството, което трябва да се приема е по лъжичка. За предпочитане е те да бъдат стрити. Може да се приготви и чай от тях, като се киснат за десет минутки във вряла вода. Количеството изпийте преди сън.

При алергия

Ряпата е изключително ценна при дихателни проблеми, предизвикани от алергия. В този случай заложете на сок от черна ряпа със захар. Методът за извличането на целебната течност описахме още в началото на материала.

При хиперактивна щитовидна жлеза

Както и останалите кръстоцветни зеленчуци, така и любимата ни ряпа укротява хиперактивната щитовидна жлеза. Консумацията й е задължителна при хипертиреоидизъм, защото тя успява да балансира хормоните, свързани с жлезата.

Против рак

Пълнена ряпа – изкушението, в което ще се влюбите.

Твърди се, че ряпата притежава силата да победи дори рак. Особено рак на дебелото черво. Лечителят Владимир Бошнаков предлага използването на кореноплода в комбинация с други зеленчуци като част от терапията против рак. Методът включва ежедневен прием на 500 мл сок от следните съставки:

  • черна ряпа – 50 гр
  • червено цвекло – 480 гр
  • моркови – 160 гр
  • целина – 160 гр
  • картоф – 110 гр (задължителен компонент при рак на червото и незадължителен при останалите видове рак)

Този сок се прецежда старателно през марля. Полученото количество се приема в 4 приема. По време на това лечение се избягва твърда храна.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ПРЕПОРЪЧАНО ОТ СЪЮЗА НА ДЕРМАТОЛОЗИТЕ – БЪЛГАРСКИЯТ ПРОДУКТ СРЕЩУ ПСОРИАЗИС, ЕКЗЕМИ, БРАДАВИЦИ, БЕЛЕЗИ!

ПОРЪЧКИ на ТЕЛЕФОН 0883 200 602

УНИКАЛЕН МЕХЛЕМ ЗЛАТНА БИЛКА – премахва ПСОРИАЗИС, Дерматити, ЕКЗЕМИ, вагинални гъбички ,ТОПИ БРАДАВИЦИ, затваря РАНИ, помага при витилиго

ПОРЪЧКИ на ТЕЛЕФОН 0883 200 602

УНИКАЛЕН мехлем срещу псориазис! Действа бързо и напълно възстановява кожата! Приготвен от билки, етерични масла и морски екстракти по древни рецепти!

ВЪЗСТАНОВЯВА напълно кожата с мощна комбинация от билки, комплекс от витамини, морски соли.

Съдържа още естествени мазнини като Омега-3, Омега-6, Омега-9, Антиоксиданти – флавоноиди, бетакаротени и мощен комплекс от витамини.

Съставките премоделират нарушените кожни структури, заместват нарушените тъкани с НОВИ и ЗДРАВИ такива и

ИЗЧИСТВАТ от плаки и НОРМАЛИЗИРАТ кожата!

Има и СПЕЦИАЛНИ мехлеми за ДЕЦА и много възрастни хора!

Мехлем „Златна билка“ – 1 брой – 16.90 лева – (100 милилитра) – за ПСОРИАЗИС, екземи, ДЕРМАТИТИ -МОЩНО, СИЛНО ДЕЙСТВИЕ!

„Златна билка 2″ заличава БЕЛЕЗИ и стрии, лишеи, топи БРАДАВИЦИ, заздравяване на РАНИ! – 16.9 0лева (100 милилитра)

Малък крем от 60 мл на цена от 10.99 лева

ЗЛАТНА БИЛКА е подходяща и за Всички видове КОЖНИ

ЕКЗЕМИ, РАЗДРАЗНЕНИЯ и трудно зарастващи РАНИ – отлични резултати при диабетици

- ДЕРМАТИТИ – включително себореен и атопичен дерматит.

- премахва – ГЪБИЧКИ по краката и ръцете
Заличават напълно БЕЛЕЗИ, включително и белези от ИЗГАРЯНЕ!

Помага заздравяването на следоперативни РАНИ и БЕЛЕЗИ, фистули, гъбички, хемангиоми и СТАРЧЕСКИ петна.

БЕЗ кортикостероиди, парабени, консерванти и стабилизиращи вещества. Изцяло натурални продукти.

Изпращаме с ЕКОНТ с опция преглед и 10% отстъпка. Ако искате да поръчате на лични съобщения моля да пишете ДВЕ ИМЕНА, офис на ЕКОНТ, ГРАД и НОМЕР НА МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН за контакт!

Моля разгледайте и другите ни обяви но продукти – за ОТСЛАБВАНЕ и СТЯГАНЕ на тялото, КОСОПАД и РАСТЕЖ НА косата, топене на ШИПОВЕ, ГЪБИЧКИ по краката и ръцете, КОСОПАД, РАЗШИРЕНИ ВЕНИ, ХЕМОРОИДИ, АКНЕ – всички продукти са в НАЛИЧНОСТ!

Ако тази статия Ви е харесала, ще Ви бъдем благодарни да я споделите!

Сподели във Facebook
loading...
loading...
loading...

Коментари

: