Откраднаха кутия с дарения за болна самотна майка

Кутия с дарения бе открадната в Казанлък. В нея е имало събрани над 500 лева. Парите са за лечението на Зара Халачева, която страда от бъбречна недостатъчност.  Майка е на 15-годишно дете, което отглежда сама..

Кражбата е станала в центъра на града. Една от кутиите била поставена в заведение, чийто служители са възмутени от случилото се. Те, заедно със стотици казанлъчани, са съпричастни към кампанията, с която трябва да бъдат събрани пари за трансплантация в чужбина.

Кутията изчезнала в събота, след края на работния ден.Служителите в заведението за бързо хранене са разпознали крадеца. Това е криминално проявен младеж.

„Тъкмо си тръгвах от работа. Крадецът беше в заведението. Хората тук го познават. Издебнал е подходящ момент – вижда се как се оглежда, взема кутията и си тръгва. Колегите са сигнализирали в полицията в момента, в който са разбрали за кражбата”, заяви е ефира на „Здравей, България” Кирил Димитров, служител в заведението.

Зара Халачева. Жената, която се бори за живота си, заминава след броени дни за животоспасяващата операция.

„Благодаря на хората от Казанлък и чужбина. Да продължават да даряват на болните, въпреки че се случи така с моята кутия”, отбеляза тя.

Да си направи животоспасяващата операция в България я спира това, че и казват, че майка ѝ не може да стане неин донор.

„Обясниха ми, че има тумор в черния дроб. Оказа се обаче, че няма нищо. Прегледаха я в Австрия. Това наложи операцията ми да се извърши в Истанбул”, посочи Зара.

Жената сподели, че през изминалите години и е било много трудно. Ходи три пъти седмично на хемодиализа. Казва, че е обидена на държавата, защото е имала желание операцията ѝ да се извърши у нас. Източник Нова тв

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ако тази статия Ви е харесала, ще Ви бъдем благодарни да я споделите!

Сподели във Facebook

Коментари