Отец Михаил лекува безплодие, кожни болести, инфарт

Отец Михаил Иванов от видинското село Покрайна измолва здраве за хора с тежки диагнози, в безнадеждно състояние и отдавна отписани от лекарите.

Вдига на крак инвалиди, болни от рак, страдащи от сърце, от кожни болести, псориазис, безплодие.

Храмът „Св. Троица“ в селото не побира хората, които идват в неделя на службите му. Търсят го от цялата страна, за да им чете молитви, след които се случват чудесата.

Отец Михаил не само цери болните, но ги учи да се молят, защото по думите му изцелението идва отвътре, от вярата им. Постоянно повтаря, че тя лекува, а не той. Не искал да е лечител, а да научи хората сами да се лекуват.

Молитвата е поток, в който влизаме и излизаме, обяснява свещеникът. Тя не е нещо, което правим, а нещо, в което вземаме участие – безкраен поток на Божието проявление. Молитвата има неподозирани тънкости, силата й твори чудеса. Вярата усилва имунитета, стимулира регенерирането на клетките, тонизира. Способностите на организма са неограничени, но човек трябва да им помогне да се изявят, да не ги потиска, смята свещеникът. Той практикува исихазъм – път на мълчанието.

Исихазмът е изучаване на безмълвната молитва – не на тази, която се изговаря, а тази, която Бог извършва у човека чрез своя Дух. Всъщност, казва отец Михаил, молитвата не е нещо, което започваш да правиш. Просто в даден момент от молението влизаш в безмълвие и преживяваш проявлението на Божията благодат.

Ако тази статия Ви е харесала, ще Ви бъдем благодарни да я споделите!

Сподели във Facebook

Коментари