Кърмата като ваксина: млада майка доказа нагледно ползата от продължителното кърмене

Има полза от продължителното кърмене. Полза, която днешните млади майки пренебрегват – къде от суета, къде от незнание

продължителното кърмене
Продължителното кърмене е полезно за майката, но още по-полезно е за бебето. Да, младите майки са уморени от постоянните съвети, които роднини, близки и познати им дават по отношение на отглеждането на детето. Ашли Чейс знае това най-добре. Тази млада майка от САЩ (Пенсилвания) също била уморена от постоянни упреци по неин адрес.

Ашли трябвало всекидневно да обяснява, че съвсем умишлено продължава да кърми дъщеричката си, въпреки че тя е вече на седем месеца. „Голяма е за това!“, „Трябва да започнеш да ѝ даваш истинска храна!“, били непрекъснатите упреци по неин адрес.

Но младата майка смята за нормално да кърми 7-месечната си дъщеря. За да избегне ненужните спорове и съвети, Ашли реши да качи снимки на кърмата в Мрежата. В двата пакета, показани на снимката, имало кърма от времето, когато бебето било здраво, както и такава, която Ашли давала на дъщеричката си, докато тя била болна.

„Изцедих млякото в горния плик преди три дни, малко след като здравата Елиът се нахрани. Млякото в долния плик изцедих днес, докато кърмех болната Елиът. Това е всичко!“, споделя във фейсбук Ашли.

Сами виждате, че има чувствителна разлика в цвета на кърмата, която е взета от Ашли, с разлика само на няколко дни.

Педиатър обясни промяната на цвета и състава на млякото: „Факт е, че рецепторите в млечната жлеза реагират на промените в слюнката на детето. Ако детето е болно, съставът на млякото започва да се променя – то се превръща в нещо, подобно на ваксина. “

Тялото на жената развива антитела, а кърмата се обогатява с повече мазнини, за да помогне на бебето

Младите майки също така могат да забележат промени в цвета на майчиното мляко, след като ядат храни с ярки цветове. Става дума за оцветяване в сини, светлозелени, червени или розови нюанси.

Няма как да не се възхитим на невероятните възможности на женското тяло! В края на краищата то знае как естествено да помогне на детето, за да се справи с болестта.

Източник: www.woman.ru

Ако тази статия Ви е харесала, ще Ви бъдем благодарни да я споделите!

Сподели във Facebook

Коментари